Narušavao javni red i mir te lakše ozlijedio maloljetnika

Slika /PU_ZD/slike/policajac i vozilo.jpg

Zbog sumnje na kazneno djelo protiv 44-godišnjaka se podnosi kaznena prijava u redovnom postupku, a zbog narušavanja javnog reda i mira, određeno mu je zadržavanje u zatvoru 

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog narušavanja javnog reda i mira te zbog sumnje da je počinio kazneno djelo tjelesna ozljeda.
 
Muškarca se sumnjiči da je 15. lipnja oko 01 sati u Ninu verbalno napao, nakon čega je i fizički nasrnuo na maloljetnika.
Tijekom postupanja policijskih službenika, muškarac se oglušio na izdana upozorenja i naredbe te je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, zbog čega je uz uporabu sredstava prisile uhićen i doveden u policijsku postaju.
 
Kako je postojala sumnja da je muškarac pod utjecajem alkohola, policijski službenici su mu ponudili testiranje na prisutnost alkohola u organizmu, koji je odbio.

U događaju maloljetnik je lakše ozlijeđen.
 
Zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, nadležni sud je 44-godišnjaku rješenjem odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od 5 dana. 

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Tjelesna ozljeda, protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava u redovnom postupku. 
 

Stranica