Narušavanje javnog reda i mira i prijetnja

Slika /2022/POLICIJA/policija natpis2.jpg

Protiv 31-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog prijetnji te je prekršajno prijavljen zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, kao i zbog prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira za što je prijavljen i 23-godišnjak

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac postupali su povodom narušavanja javnog reda i mira te su proveli kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog dijela prijetnje.
 
Naime, u petak, 16. rujna oko 23.15 satu u Benkovcu na Šetalištu kneza Branimira, ispred ugostiteljskog objekta osumnjičeni 31-godišnjak i muškarac u dobi od 23 godine su pod utjecajem alkohola narušavali javni red i mir vikom i galamom te su se fizički sukobili, nakon čega je 23-godišnjak kamenom gađao 31-godišnjaka.
 
Obojici je pružena liječnička pomoć te su im utvrđene lakše tjelesne ozlijede, nakon čega su dovedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je 31-godišnjak uputio ozbiljne prijetnje policijskom službeniku.
 
Također, u sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija te automobila osumnjičenoga na benkovačkom području gdje je pronađeno i oduzeto ukupno oko 2,5 grama marihuane.
 
Osumnjičeni 31-godišnjak je mjerodavnom državnom odvjetništvu kazneno prijavljen zbog počinjenog kaznenog djela prijetnja, dok je prekršajno prijavljen zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, kao i zbog prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira  za što je prijavljen i 23-godišnjak.
 
Po završetku kriminalističkog istraživanja, 31-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.
 

Stranica