Najava pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda i pojačane aktivnosti policije povodom blagdana Svih svetih

Slika /2021/groblje.jpg

Policijski službenici će vršiti i pojačani nadzor prometa u zonama groblja i poduzimati mjere u cilju osiguranja optimalne protočnosti prometa i sigurnosti svih sudionika u prometu

Foto: PU zadarska 

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, brojni građani u znak sjećanja i štovanja na mrtve u narednim danima obilaziti će groblja, zbog čega se očekuje povećan promet vozila. 

Povećane gužve uobičajeno se očekuju i na prilaznim prometnicama grobljima i područjima oko njih, gdje će policijski službenici pojačano vršiti regulaciju prometa te nadzirati promet vozila i pješaka. 

Vozači se upućuju da pri dolasku u blizinu groblja ne parkiraju vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje, na mjestima i na način da ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu te smanjuju uočljivost pješaka.

Također, p
ješake upućujemo na povećani oprez prilikom kretanja uz rub prometnica te na moguće opasnosti prilikom prelaska prometnice i kretanja između parkiranih vozila.

Pozivamo građane na strpljenje i za razumijevanje te da poštuju upute policijskih službenika.

Osim u prometu, policija će narednih dana poduzimati mjere i radnje radi prevencije osobne sigurnosti građana i njihove imovine, sprečavanja narušavanja javnog reda i mira i kaznenih djela, posebice provala u vozila. Građane dodatno upozoravamo da dolaskom na groblja u vozilima ne ostavljaju svoje osobne stvari (torbice, novčanike, mobitele), već ih ponesu sa sobom ili ostave na mjestima koja nisu lako uočljiva drugim osobama.


Vozači, poštujte prometnu signalizaciju i prometne propise!

Podsjećamo vozače da u gradu Zadru, u zonama gdje je u tijeku izvođenja radova na prometnicama, na snazi privremena regulacija prometa te će policijski službenici u cilju osiguranja protočnosti i veće sigurnosti prometa, pojačano nadzirati navedene lokacije.

Pozivamo vozače na poštivanje prometne signalizacije i propisa kako na navedenim tako i svim ostalim prometnicama kojima se koriste.

Pojačani nadzor prometa tijekom vikenda
 
Također, tijekom predstojećeg vikenda policijski službenici će na području Policijske uprave zadarske provoditi  nadzor prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti.

Sve sudionike u prometu pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa,  kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu. Posebno apeliramo na sve vozače da svojim ponašanjem dodatno ne ugrožavaju najrizičnije skupine u cestovnom prometu - vozače mopeda i motocikala, pješake i vozače bicikla.
Grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja uz alkohol, nekorištenje sigurnosnih elemenata kao što je pojas na svim sjedalima i zaštitna kaciga na motociklima uz pojavu distrakcija u cestovnom prometu (odvlačenje pažnje od prometne situacije, npr. korištenje mobitela vozača ili pješaka) za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu.

Tijekom vikenda posebna pozornost će se posvetiti nadzoru mladih vozača, vozača bicikala, mopeda i motocikala te nadzoru recidivista u činjenju prometnih prekršaja.
 

Stranica