NAJAVA: Obilježavanje 1. Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa

Slika /Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa/Nacionalni dan.jpg

Pozivamo građane da se pridruže obilježavanju prvog Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa  gdje će moći neposredno razgovarati s policijskim službenicima, potpisati prisegu te dati svoj doprinos  većoj sigurnosti prometa na cestama jer ''Kad sigurno voziš, sigurno stižeš''

FOTO: MUP

Hrvatski sabor je 21. listopada proglasio Nacionalnim danom sigurnosti cestovnog prometa. Ovaj dan se sutra, po prvi put obilježava diljem Hrvatske, pa tako i u Zadru.  
Obilježavanje se odvija pod sloganom ''Kad sigurno voziš, sigurno stižeš'', koji će biti popraćen s hashtagovima #vozimsigurno, #mupbrine i #police4prevention.
 
Ovim povodom policijski službenici prometne policije i policijski službenici za prevenciju Policijske uprave zadarske, sutra 21. listopada od 8 do 14 sati bit će na Poluotoku (ulaz kod mosta) u Zadru te građanima dijeliti letke, savjetovati ih i upozoravati na tzv. četiri glavne ubojice u prometu, i to: vožnju pod utjecajem alkohola,  prekoračenje brzine, korištenje mobitela tijekom vožnje i nevezanje sigurnosnim pojasom. Građani će  moći potpisati i prisegu da će poštovati prometnu kulturu, a bit će im uručen i prigodan bedž sa sloganom kampanje.
Također, obilježavanje Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa  bit će provedeno i u dvije zadarske srednje škole s učenicima četvrtih razreda, kojima će kao budućim vozačima,  na primjeren način biti skrenuta pozornost na važnost poštivanja prometnih pravila i sigurnosti u prometu. Učenicima će također biti podijeljen prigodan promidžbeni materijal.

Inače,  ovaj projekt je nastao na temelju crne statistike u prometu prema kojoj u Republici Hrvatskoj godišnje prosječno strada više od 15.000 osoba, od kojih oko 2 % smrtno strada, oko 18 %  ih zadobije teške, a oko 79 % lakše ozljede.  Prometne su nesreće ubojica  broj jedan mladih ljudi u dobi između 10 i 25 godina u cijelom svijetu pa i u Hrvatskoj.
 
Pozivamo građane da se pridruže obilježavanju prvog Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa gdje će moći neposredno razgovarati s policijskim službenicima, potpisati prisegu kojom će doprinijeti većoj sigurnosti prometa na cestama jer ''Kad sigurno voziš, sigurno stižeš".

Stranica