Najava akcije u prometu „Registracija- Brzina“

Slika /2021/MOTOR POLICIJA.jpg

Policija upozorava vozače, ali i sve druge sudionike u prometu da poštuju prometne propise i vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti u prometu

Foto: PU zadarska

Naredna tri dana, 16., 17. ožujka u vremenu od 8 do 16 sati te 18./19. ožujka od 20 do 04 sata na zadarskim prometnicama policijski službenici Postaje prometne policije Zadar provoditi će akciju u cilju sprječavanja prometnih prekršaja upravljanja neregistriranim vozilima te prekršaja nepridržavanja ograničenja brzine kretanja, a u sklopu pojačanog nadzora sankcionirati će i ostale prekršaje kojima se grubo narušava sigurnost cestovnog prometa. 

Najviše osoba strada u prometnim nesrećama koje se dogode zbog nepropisne ili neprilagođene brzine. Na području Postaje prometne policije Zadar u prva dva mjeseca ove godine evidentirano je 168 prometnih nesreća ili 33,33% više u odnosu na 2022. godinu kada je evidentirano 126 prometnh nesreća. 

Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu poštuju prometne propise. Vozač koji vozi brzinom većom od dopuštene čini prometni prekršaj koji je baza iz koje nastaju prometne nesreće. U slučaju prometne nesreće vrijedi pravilo da što su brzine veće, teža je i posljedica. Kako bi se izbjegle posljedice za život i zdravlje sudionika u prometu vozač mora biti pažljiv i voziti dopuštenom brzinom. Naime, vožnja nepropisnom ili neprilagođenom brzinom, osim što ugrožava sigurnost vozača, ugrožava i sigurnost drugih sudionika u prometu, osobito putnika i pješaka.
 

Stranica