Najava akcije u prometu - Nadzor kretanja osobnih prijevoznih sredstava

Slika /2022/prometNovi direktorij/pravila.jpg

U četvrtak, 15. prosinca u vremenu od 8 do 14 sati na području Policijske uprave zadarske provesti će se akcija u prometu

Foto: Ilustracija

Stupanjem na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 30. srpnja 2022. godine uvedene su novine u zakonskoj regulativi na području cestovnog prometa, među kojima je i uvođenje nove kategorije vozila - osobno prijevozno sredstvo. Propisanim obvezama i sankcijama oblikovan je zakonski okvir za vozače ove kategorije vozila kojeg se moraju pridržavati kao sudionici u promet.

Od početka primjene odredbi navedenog Zakona, na području Policijske uprave zadarske prekršajno je sankcionirano 38 vozača i 1 putnik.

Tijekom 2022. godine evidentiraneo je 14 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači osobnih prijevoznih sredstava i pomoćnih prijevoznih sredstava. U 5 nesreća nastupila je materijalna šteta dok je u 9 prometnih nesreća 6 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede te su 3 osobe teže ozlijeđene.

Sutra, 15. prosinca u vremenu od 8 do 14 sati, policijski službenici Policijske uprave zadarske će provesti preventivno-represivnu akciju kojom će se  pojačano nadzirati kretanje i korištenje osobnih prijevoznih sredstava u prometu.

Stranica