Najava akcije u prometu „Brzina – Pretjecanje“

Slika /2021/MOTOR POLICIJA.jpg

Sutra će na zadarskim prometnicama policija provoditi akciju u cilju sprječavanja prometnih prekršaja nepridržavanja ograničenja brzine i nepropisnog pretjecanja, a u sklopu pojačanog nadzora sankcionirati će i ostale prekršaje kojima se grubo narušava sigurnost cestovnog prometa  

Foto: Ilustracija
 
U cilju sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja nepridržavanja ograničenja brzine i nepropisnog pretjecanja, obilaženja ili mimoilaženja te podizanja razine sigurnosti na zadarskim prometnicama, policija će 20. svibnja 2022. godine od 10 do 15 sati provoditi preventivno-represivnu akciju „Brzina – Pretjecanje“.
 
U sklopu pojačanog nadzora, policijski službenici sankcionirati će i sve ostale uočene prekršaje kojima se grubo narušava sigurnost cestovnog prometa.
 
Pozivamo vozače da budu odgovorni u prometu te da poštuju sve prometne propise kako zbog svoje, tako i sigurnosti svih ostalih sudionika. 


Osim brzine, vožnja pod utjecajem alkohola je jedan od glavnih uzroka nastanka prometne nesreće
 

U utorak, 17.svibnja 2022. godine oko 20.10 sati na ŽC-6042, na području Galovca dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom kada je 55-godišnji vozač upravljajući automobilom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,78 g/kg  udario u rubnik nadvožnjaka. 
Vozač je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja, nakon čega je prekršajno sankcioniran zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Sinoć, 18. svibnja u 20 sati u Zadru u ulici Bleiburških žrtava, upravljajući automobilom bugarskih nacionalnih oznaka 33-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.
Izvršenim provjerama kod njega je utvrđena koncentracija alkohola od 2,37 g/kg, te je smješten u prostorije policije do otrežnjenja.
 
 
Zbog svoje osobne i sigurnosti drugih osoba, policija poziva i nautičare da se pridržavaju propisa kojima je reguliran promet na moru
 
Jučer, 18. svibnja u popodnevnim satima posada Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar na području Borika u glisiranju plovilom uz obalu na udaljenosti manjoj od 300 metara, zatekla je 29-godišnjeg hrvatskog državljanina.

U glisiranju plovilom uz obalu na nedozvoljenoj udaljenosti kod prolaza veli Ždrelac, posada policijskog plovila također je u subotu, 14. svibnja 2022. godine u 11.20 sati, zatekla 39-godišnjaka kako upravlja gumenjakom.
 
Zbog počinjenih prekršaja, obojica su novčano sankcionirani po odredbama Pomorskog zakonika.

Stranica