Najava akcije suzbijanja prekršaja alkoholiziranih i mladih vozača

Slika /2022/POLICIJA/PALICA.jpg

Akcija se provodi s ciljem povećanja sigurnosti na cestama

Foto: PU zadarske

Tijekom vikenda policija će na području Policijske uprave zadarske provoditi pojačani nadzor vozila i vozača u sklopu kojeg će se u noći sa subote na nedjelju, 12./13. ožujka 2022. godine u vremenu od 22 do 06 sati, provesti preventivno-represivna akcija "Mladi vozači-alkohol-droga"

Pri provođenju ove akcije, osim ovih prekršaja, posebna pozornost će se usmjeriti i na recidiviste u prometu, prije svega upravljanje prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima, upravljanje vozilima za vrijeme trajanja zabrane upravljanja, istek važnosti prometne dozvole, upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima.

Tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu počinjenja prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola i prometnih nesreća koje su uzrokovali mladi vozači.

Statistički gledano, u mjesecu veljači ove godine evidentirano je ukupno 100 prometnih nesreća od kojih su 12 skrivili mladi vozači, od toga 11 prometnih nesreća u kojima je nastupila materijalna šteta i 1 prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. U jednoj prometnoj nesreći s materijalnom štetom, kod mladog vozača utvrđeno je kako je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.

Pozivamo i upozoravamo sve vozače i sudionike u prometu da poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jer na taj način doprinose svojoj sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Stranica