Nadzorom prometa za vikend utvrđen 171 prekršaj

Slika /2021/MOTOR POLICIJA.jpg

Tijekom nadzora policija je ukupno alkotestirala 176 vozača 

Foto: PU zadarska

Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda:
 
  • alkoholiziranost vozača,
  • vožnja nedopuštenim brzinama kretanja,
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa,
  • nepropisna uporaba mobitela i
  • prekršaji motociklista. 

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici proteklog vikenda od 07. do 10. lipnja 2024. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 171 prekršaj od čega izdvajamo:
 
  • 19 prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 
  • 27 prekršaja zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja 
  • 22 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa,
  •  2 prekršaja zbog nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Evidentirano je 4 prekršaja zbog upravljanja prije položnog vozačkog ispita te 5 prekršaja zbog upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda. 

U tom vremenu dogodilo se 27 prometnih nesreća u kojima je  jedna osoba smrtno stradala te je jedna osoba lakše ozlijeđena.


Prekršaji u cestovnom prometu

U subotu, 08. lipnja  u 19.50 sati u Zadru u Ulici Obala kneza Branimira policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su u nadzoru prometa zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 29-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje te u vrijeme izrečene zabrane upravljanja.
Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije.
Uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja 29-godišnjak je doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je nakon saslušanja određena mjera zadržavanja u zatvoru.


Sinoć, 09. lipnja u 21.08  sati u Maslenici policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac su zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 68-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 2,12 g/kg.
Vozač je uhićen i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Zbog vožnje pod utjecajem alkohola vozač je prekršajno sankcioniran. 





 

Stranica