Nadopuna - ispravak priopćenja od 13. lipnja 2023. godine

Slika /2021/brod.jpg

Ispravak priopćenja vezano za omaškom krivo navedenu informaciju

Foto: PU zadarska

Nadopuna - ispravak priopćenja od 13. lipnja 2023. godine - Osumnjičen za kazneno djelo ugrožavanje posebnih vrsta prometa


Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim državljaninom Slovenije zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Ugrožavanje posebnih vrsta prometa.

Osumnjičeni je u nedjelju, 11. lipnja 2023. godine oko 12 sati u arhipelagu otoka Pašmana, kod otočića Balabra Mala, na poziciji oko tri i pol nautičke milje južno od prolaza Mali Ždrelac, tijekom plovidbe, upravljajući motornom jahtom na kojoj se nalazila još jedna državljanka Slovenije, ugrožavao promet nepridržavanjem propisa o sigurnosti pomorskog prometa, uslijed čega je udario u jedrilicu hrvatske charter tvrtke na kojoj se nalazilo šest državljanina Slovenije.
 
U pomorskoj nesreći teže je ozlijeđena državljanka Republike Slovenije u dobi od 35 godina, koja se nalazila na jedrilici te joj je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar.

Protiv osumnjičenog 57-godišnjaka, Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, podnosi se kaznena prijava u redovnom postupku.
 
 

Stranica