Na zadarskom području u protekloj godini počinio deset imovinskih kaznenih djela

Slika /PU_ZD/slike/auto policijski 01.jpg

Protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađa i teških krađa

Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su  kriminalističko istraživanje vezano uz počinjenje više kaznenih djela imovinskog kriminaliteta na širem zadarskom području za koje se sumnjiči  34-godišnji hrvatski državljanin.

Njega se sumnjiči da je u tri navrata na području Nina i Zatona otuđio građevinski materijal i gorivo, i to da je u siječnju 2021.godine u Zatonu iz dvorišta kuće 62-godišnjeg vlasnika otuđio keramičke pločice, a iz radnih strojeva u vlasništvo trgovačkog društva oko 300-tinajk litara goriva. Isto tako da je 08.travnja ove godine u Viru, iz dvorišta objekta u izgradnji otuđio 30-vreća fasadnog ljepila u vlasništvu trgovačkog društva.

Nadalje, sumnjiči ga se da je tijekom prošle godine počinio sedam kaznenih djela teške krađe, u kojim slučajevima je na području Nina, Zatona, Vira i Zadra provaljivao u razna teretna vozila i radne strojeve odakle bio otuđivao gorivo.

Sveukupna materijalna šteta pričinjena navedenim kaznenim djelima iznosi preko pedeset tisuća kuna, a protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađa i teških krađa.

Stranica