Na prijevaran način ga doveli ga u zabludu kako bi im posudio novac

Slika /2022/POLICIJA/policija natpis2.jpg

Dovršena kriminalistička istraživanja u svezi kaznenih djela prijevara

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana, koje se sumnjiči za prijevaru na štetu 84-godišnjaka.

Naime, sumnja se kako su 69-godišnjakinja i 70-godišnjak u srpnju 2023.godine dogovornu i s ciljem stjecanja nepripadne imovinske koristi na plaži u Zadru prišli oštećenom te ga doveli u zabludu lažnim prikazivanjem činjenica oko svog identitete te imovinskog stanja, nakon čega je 84-godišnjak posudio novčani iznos 69-godišnjakinji.

Budući mu posuđeni novac, koji mu je trebao biti vraćen u kratkom roku, nije vraćen oštećeni je događaj prijavio policiji.
Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog prijevare.


Policijski službenici Službe kriminalističke policije proveli su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog kaznenog djela prijevare.
 
Sumnjiči ga se da je tijekom 2022. godine u Zadru posudio novac od 68-godišnjakinje,  držeći je u zabludi da će joj posuđeni novac vratiti u određenom roku, a što nije učinio do sada, te ju je na taj način oštetio za iznos od 15 tisuća eura.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog 67-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prijevara.
 

 
 

Stranica