Na autocesti A1 jedan vozio 241 kilometara na sat, a drugi brzinom od 223 kilometra

Slika /2022/POLICIJA/pol.presretac.jpg

Vozači su prekršajno sankcioniran novčanom kaznom  te im je obojici  izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom na području Republike Hrvatske u trajanju od 1 mjesec

Foto: Ilustracija

U petak, 03. svibnja u 13.17 sati na autocesti A1 na dionici  Pristeg - Nadin policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom presretač, snimili i zaustavili 60-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao automobilom brzinom od 223 kilometra na sat, na mjestu gdje je brzina ograničena na 130 km/h.

U subotu, 04. svibnja u 09,38 sati na autocesti A1 na dionici  Benkovac - Pirovac snimili su i zaustavili 30-godišnjeg njemačkog državljanina koji je upravljao automobilom brzinom od 241 kilometra na sat, na mjestu gdje je brzina ograničena na 130 km/h.


Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, radi počinjenog prekršaja vozačima su izdani Prekršajni nalozi uz novčanu kaznu od 660 eura te im je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na području Republike Hrvatske u trajanju od 1 mjesec.
 

 



Stranica