"Mjesec borbe protiv ovisnosti“ - predavanja i radionice u osnovnim i srednjim školama

  • Slika /PU_ZD/slike/ZZ5 prosinac 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

"Mjesec borbe protiv ovisnosti“ - aktivnosti iz projekta „Zdrav za 5“ u Srednjoj školi Stanka Ožanića i  Osnovnoj školi Bartula Kašića

Foto: PU zadarska    
 
Danas je u prostorijama za praktičnu nastavu Srednje poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole „Stanka Ožanića“  organizirana radionica pod nazivom „Kolačići sreće“. Kolačiće su pravili učenici iz usmjerenja „pekar“ .
U aktivnosti su se aktivno uključili djelatnici Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije, predstavnici Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Zavoda za javno  zdravstvo Zadar i  policijski službenici Ureda načelnika PU zadarske.
Ravnateljica srednje škole „Stanka Ožanića“ pozdravila je sudionike i izrazila zadovoljstvo što je škola domaćin provođenja ovih aktivnosti, te  ukazala na važnost provođenja preventivnih projekta upravo kod djece i mladih.
Učenici iz usmjerenja „pekar“ sa svojim voditeljima praktične nastave ispekli su kolačiće od kojih je svaki kolačić nosio i jednu poruku. U tome su im pomagali policijski službenici, predstavnici Zavoda za javno zdravstvo i  viša stručna suradnica za zaštitu okoliša i prirode iz Zadarske županije.
Prije radionice policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika i predstavnici Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Zadar su učenicima prvih razreda usmjerenja pekar, vrtlar i cvjećar, održali su edukativna predavanja o štetnosti konzumiranja sredstava ovisnosti i zakonodavnom aspektu odnosno o ponašanjima koja su kažnjiva, a povezana su  sa konzumiranjem i distribucijom sredstava ovisnosti.
Policijski službenici za prevenciju danas su održali i predavanja učenicima osmih razreda Osnovne škole "Bartula Kašića" u Zadru, a zajedno s razrednicima i stručnim suradnicima škole učenici su sudjelovali u radionici usmjerenoj na prevenciju ovisnosti o alkoholu. 
Jučer je, također povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti, u Gradskoj knjižnici Zadar održan Stručni skup na kojem su sudjelovali predstavnici osnovnih i srednjih škola sa područja Grada Zadra i Zadarske županije. Cilj ove radionice bio je upoznavanje stručnih suradnika u  školama o novim vrstama droga i načinima ponašanja konzumenata, te važnosti prevencije i same prijave kaznenog djela policiji.  Predavanje na navedenu temu održao je  voditelj Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije PU zadarske, a o preventivnim projektima prisutne su upoznali policijski službenici za prevenciju. Aktivnosti iz ovog projekta nastaviti  će se i u drugim školama s područja zadarske županije.             
 
 

Stranica