Mjesec borbe protiv ovisnosti

Slika PU_ZD/prevencija11.jpg

Povodom obilježavanja „Mjeseca borbe protiv ovisnosti“ policijski službenici za prevenciju iz Ureda načelnika PU zadarske u suradnji sa policijskim službenicima kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije, u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca 2012. godine, provodili su pojačane aktivnosti usmjerene na suzbijanje dostupnosti i krijumčarenja opojnih sredstava.

 

Foto: Ilustracija

Povodom obilježavanja „Mjeseca borbe protiv ovisnosti“ policijski službenici za prevenciju iz Ureda načelnika PU zadarske  u suradnji sa policijskim službenicima kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije, u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca 2012. godine, provodili su pojačane aktivnosti usmjerene na suzbijanje dostupnosti i krijumčarenja opojnih sredstava.

Aktivnosti policijskih službenika, u suradnji sa ostalim nadležnim tijelima tijekom cijele godine, a posebno tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti, usmjerene su suzbijanju svakog oblika zlouporabe droga.

Tako su se i ove godine tijekom „Mjeseca borbe protiv ovisnosti“ provodile preventivno represivne mjere i aktivnosti  u područjima škola i drugih obrazovnih institucija, koje služe obrazovanju, odgoju,  sportskoj ili društvenoj aktivnosti djece i mladih.

U osnovnim školama Zadarske županije, policijski službenici za prevenciju i policijski službenici kriminaliteta droga PU zadarske u suradnji sa djelatnicima Službe za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti i mentalno zdravlje, Zavoda za javno zdravstvo Zadar, održavali su edukativna predavanja za roditelje učenika od petog do osmog razreda.

Predavanja su održana u OŠ „Zemunik“ Zemunik Donji, OŠ „Petar Zoranić“ Stankovci i OŠ „Petar Preradović“ Zadar, a ove godine predavanjima se aktivno  priključila i Udruga za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obitelji ovisnika „NADA“ Zadar. 

Tijekom ovogodišnjeg mjeseca borbe protiv ovisnosti policijski službenici su prisustvovali javnim tribinama  i okruglim stolovima koje su se organizirale u organizaciji Obiteljskog centra Zadar, Udruge „In Fluks“ Zadar i Udruge „Nada“ Zadar, te radnim sastancima Povjerenstva za suzbijanje opojnih droga Zadarske županije.



Stranica