Mimohod sjećanja u Škabrnji

Slika PU_ZD/škabrnja 12 nasl.JPG

Foto : PU zadarska

Danas, s početkom u 10 sati, u Škabrnji koja je uz Vukovar simbol stradanja hrvatskih branitelja ali i civila u domovinskom ratu, upriličeno je obilježavanja 21. godišnjice masakra koji se dogodio na današnji dan.

Poginulim i ubijenim braniteljima i mještanima Škabrnje došli su se pokloniti brojni žitelji zadarskog zaleđa, cijele Hrvatske i dijaspore, branitelji okupljeni u braniteljske udruge, predstavnici lokalne vlati te visoka izaslanstva Predsjednika republike i Vlade te Hrvatskog sabora, kao i izaslanstva ministarstava unutarnjih poslova i obrane. Izaslanstva je predvodio izaslanik Predsjednika i Vlade, ministar obrane RH Ante Kotromanović, koji je položio vijenac na spomenik škabrnjskim žrtvama, a nakon svete misa i mimohoda sjećanja, i na centralnom križu groblja u Škabrnji. U izaslanstvu Vlade RH bio je i zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković.

Vijenac kod centralnog križa u ime Ravnateljstva policije položili su zamjenik glavnog ravnatelja policije Zvonimir Vnučec, pomoćnik načelnika uprave policije Josip Bukvić te načelnik Policijske uprave zadarske Neven Paškalin.  



Stranica