Manje oružja - manje tragedija

Slika /PU_ZD/manje-oruzja.jpg

Pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji, napominjemo da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje već da o predaji obavijeste na broj telefona 192, nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo

Foto: Ilustracija
 
Jučer je građanin policijskim službenicima predao jednu ručnu bombu, koju je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.
 
Podsjećamo građane:
Dragovoljna se predaja odnosi na sve vrste oružja, no naročito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje… Isto tako, moguće je predati i tzv. legalno oružje, koje građani posjeduju bez valjanog odobrenja odnosno dozvole.

Nadalje, pozivamo i apeliramo se na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji,  posebno napominjemo da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj telefona 192 nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo.
Time je zagarantirana anonimnost osobe koja predaje oružje, a što je još važnije, sve su potencijalne opasnosti svedene na najmanju moguću mjeru.
 

Stranica