Lišane Ostrovičke - predavanja u okviru projekta "Sigurnost osoba treće životne dobi"

Slika PU_ZD/sigurnost osoba treće dobi  (tekst.)JPG.jpg

Foto: PU zadarska

U okviru Projekta „Sigurnost osoba treće životne dobi“, koji provodi Policijska uprava zadarska u suradnji sa partnerima, Zadarskom županijom, Maticom umirovljenika Zadarske županije i Centrom za pomoć i njegu u kući „Sveti Ante“ Benkovac, dana 17. svibnja 2012.godine u 17,00 sati u prostorijama OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Lišane Ostrovičke održano je edukativno predavanje.

Predavanje je održano u organizaciji Matice umirovljenika Zadarske  županije, Podružnica Lišane Ostrovičke, a održali su ga  policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika PU zadarske,  mr.sc. Ivana Marić i Franko Lilić, te policijska službenica za prevenciju u prometu PP Benkovac Andrijana Ivković i policijski službenik PP Benkovac Jugoslav Perić.

 

Tijekom predavanja su predavači nazočne upoznali sa ciljevima Projekta, kako bi se senzibilizirale osobe treće životne dobi, te cjelokupna javnost  o problematici činjenja kaznenih djela, posebice prijevara i drskih krađa na štetu osoba treće životne dobi i posljedica činjenja navedenih kaznenih djela, a sve s ciljem da se kod osoba starije životne dobi i cjelokupne društvene zajednice postigne osjećaj sigurnosti i brige policije i  društvene zajednice za osobe starije životne dobi i smanjenja straha od kriminala.

 

Raznim savjetima i primjerima iz prakse policijski službenici su nastojali povećati  osjećaj odgovornosti kod osoba starije životne dobi za sebe i svoje vršnjake lošijeg zdravstvenog stanja. Predevanjem su nastojali podići razinu samo-zaštitnog ponašanja kao i  bolju informiranost osoba starije životne dobi o načinima počinjenja kaznenih djela „Prijevara“ i ponašanju počinitelja, s ciljem smanjenja udjela  ovih osoba u  ukupnom broju osoba - žrtava kaznenog djela „Prijevara“.

Prisutni su upoznati i sa prometnim pravilima i načinima samo-zaštitnog ponašanja u prometu kako bi se smanjio udio prometnih nezgoda na štetu starijih osoba.



Stranica