Lažnim ugovorima do milijun kuna

Slika PU_ZD/novac01.jpg

Jučer su policijski službenici Odsjeka organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zadarske dovršili kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela prijevare, krivotvorenja isprava i lažnog prijavljivanja.

Foto: Ilustracija

Jučer su policijski službenici Odsjeka organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zadarske dovršili kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom iz okolice Zadra, kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela prijevare, krivotvorenja isprava i lažnog prijavljivanja.

On se sumnjiči da je u lipnju 2011.godine, posudio veći iznos novca od 39-godišnjeg poznanika iz Zadra, te u namjeri obmanjivanja vjerovnika, sačinio više krivotvorenih ugovora u kupnji nekretnina, koje je dao ovjeriti kod javnog bilježnika. Također ga se sumnjiči da je, pravdajući nedostatak novca, policiji u Zadru lažno prijavio kazneno djelo iznude na svoju štetu. Na opisani način 30-godišnjak je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od preko milijun kuna.

            Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv njega su podnesene  kaznene prijave.



Stranica