Konferencija za novinare - teško ubojstvo u pokušaju

  • Slika /PU_ZD/vijesti/kokain pr18Novi direktorij/Pokušaj ubojstva3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Konferencija za novinare - teško ubojstvo u pokušaju na štetu policijskih službenika

Foto: PU zadarska

Temeljem raspisane potrage Policijske uprave zadarske, u subotu ujutro u 06:30 sati u mjestu  Šaševa, pokraj Gline, interventna policija PU sisačko moslovačke u mercedesu  zagrebačkih registracijskih oznaka zatekla je 32- godišnjaka, koji je nakon utvrđivanje identiteta uhićen i prepraćen u PU zadarsku.   
 
 Kriminalističkim istraživanjem  utvrđeno je da je upravo on  dana 27.studenog 2018.godine u večernjim satima u Zadru, na benzinskoj pumpi u svoje vozilo marke BMW utočio gorivo koje nije platio nakon čega se odvezao na područje predjela Bokanjac, Put Gumlina, gdje je provalio u prostorije elektrooinstalacijskog obrta 42-godišnjeg vlasnika odakle je pokušao otuđiti veću količinu električnih kablova.
Nedugo zatim opservacijom terena od strane policijskih službenika u ulici Put Vrela uočeno je vozilo koje se prema saznanjima dovodi u svezu sa navedenom provalom, te je isti u cilju skrivanja od policijskih službenika, s ugašenim svjetlima na vozilu dovezao se i parkirao na makadamsko parkiralište u uici Put Gaja.
Prilikom pokušaja policijskih službenika  utvrđivanja identiteta osobe koja se nalazi u vozilu, isti je u namjeri kako bi pobjegao policijskim službenicima, vožnjom pokušao pregaziti policijske službenike koji su tom prilikom postupali, i to u namjeri da ih usmrti, a pri takvoj vožnji oštetio je i 2 osobna vozila u vlasništvu  57-godišnjakinje.
 
 Policijski službenici su u namjeri da zaštite svoj život i spriječe predmetnoga u bijegu u pneumatike njegova vozila ispalili više streljiva, nakon čega se isti vozilom dao u bijeg u pravcu ulice Put Nina, gdje je vozilo naknadno pronađeno.
 
Nakon toga je u ulici Ivana Meštrovića provalio u pekarnicu u vlasništvu 34-godišnjaka  iz koje je otuđio nešto više od 2000 kn i ključeve vozila Opel Combo, nakon  čega se odvezao u mjesto Bibinje, gdje je prijeteći nožem od 31- godišnjaka pokušao iznuditi veći novčani iznos;
Potom je u Zadru u Skradinskoj ulici otuđio motor Yamaha, 21-godišnjeg vlasnika,  kojeg je ukrcao u prethodno otuđeno vozilo, a zatim se dovezao do obiteljske kuće, te sa svojom djecom navedenim vozilom odvezao se na područje grada Zagreba, gdje je na gradskom predjelu Borongaj našao smještaj.
 
U neposrednoj blizini smještaja pronađen je otuđeni motocikl, a na području mjesta Šaševa u blizini zaticanja predmetnog pronađen je i otuđeni automobil Opel Kombo, na kojem su bile postavljene nepripadajuće registarske pločice.       
      
Protiv 32-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog kaznenih djela  „Teško ubojstvo“ u pokušaju na štetu policijskih službenika,  Teških krađa, Krađe vozila i motocikla, pokušaja Iznude i „Povrede djetetovih prava“.
 
Jučer je priveden pritvorskom nadzorniku PU zadarske, a potom ispitan kod Županijskom državnog odvjetnika, nakon čega je od strane suca istrage istome određen istražni zatvor.
 
Zlouporaba opojne droge

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom, kod kojeg je pronađeno 505 sintetičke droge amfetaimin tzv speed, kao i 100 tableta sintetičke droge MDM-a tzv Ecstasy.
Uz kaznenu prijavu 44-godišnjak je priveden pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.
 
Dovršili su i kriminalističko istraživanje nad dvije osobe, u dobi od 18-godina i maloljetnim 17-godišnjakom,  kod kojih je u sklopu kriminalističkog istraživanja pronađeno opojna droga marihuana 70 grama, digitalna vaga i metalna drobilica. Protiv obojice se podnosi kaznena prijava zbog  neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.
 

Stranica