Kod vozača pozitivnog na drogu policija pronašla marihuanu

Slika /2022/POLICIJA/PALICA.jpg

Protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, dok je prekršajno sancioniran zbog vožnje pod utjecajem droga i posjeda marihuane  

Foto. Ilustracija

Jučer, 19. svibnja 2022. godine u 18.30 sati u na Jadranskoj magistrali na širem biogradskom području policijski službenici su tijekom kontrole prometa zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 20-godišnjak, a kod kojeg je pronađena PVC vrećica s oko 5 grama marihuane i jedan „joint“ s oko 0.3 grama marihuane.
Vozač je uhićen, a provedenim testiranjem na droge utvrđena mu je prisutnost droge u organizmu.

Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem, u dvorištu kuće na širem biogradskom području pronađeno je sedam 7 stabljika indijske konoplje koje su zasebno zasadio u plastične posude.
 
Pronađena marihuana i stabljike su mu oduzeti, a zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, protiv 20-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava.

Također, zbog vožnje pod utjecajem droga te zbog posjedovanja marihuane protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica