Kazneno prijavljen za kazneno djelo protiv opće sigurnosti

Slika /PU_ZD/slike/policija-noć.jpg

Osumnjičeni su na području Radovina sudjelovali u protuzakonitom lovu kojom prilikom je jedna muška osoba teže ozlijeđena

Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri muške osobe u dobi od  53, 34 i 31 godina u svezi događaja u Radovinu kojom prilikom je teže ozlijeđen muškarac u dobi od 37 godina.

Naime, 06. veljače oko ponoći na području Radovina, sva četvorica su sudjelovala u lovu na krupnu divljač, na području na kojem lov nije dopušten te za vrijeme kada lov nije dopušten, te je 53-godišnjak, bez da se prethodno uvjerio u što puca, misleći da se radi o divljači, ispalio hitac iz puške i pogodio 37-godišnjaka kojeg je tom prilikom teško ozlijeđen.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, na mjestu događaja izvršen je očevid te im je oduzeto lovačko oružje koje legalno posjeduju.

Nadležnom državnom odvjetništvu protiv 53-godišnjaka podnosi se kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela Teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti  i  Protuzakonit lov i ribolov, dok se protiv  34-godišnjaka, 31-godišnjaka i 37-godišnjaka podnosi  kaznena prijava zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Protuzakonit lov i ribolov.

 

Stranica