Kazneno prijavljen za gospodarski kriminalitet

Slika /2024/euri 2.jpg

Policija podnosi kaznenu prijavu protiv osumnjičenog zbog sumnje na kaznena djela Utaja poreza ili carine te Krivotvorenja službene ili poslovne isprave

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave zadarske, u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 69-godina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnjiči ga se da je u vremenskom periodu od početka srpnja 2020. godine do 31. prosinca 2021. godine u cilju stjecanja nepripadne materijalne koristi, kao vlasnik odnosno odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem na području zadarske županije, na temelju ugovora o kupoprodaji nekretnina na zadarskom području, lažno prikazao kako su stanovi od strane sedmoro kupaca nekretnina, plaćeni u manjoj vrijednosti, iako su u stvarnosti putem transakcijskih računa ili gotovinom uplaćeni znatno veći novčani iznos nego što je to osumnjičeni iskazao u računima svog društva, odnosno u financijskim izvještajima društva za 2020. i 2021. godinu, na koji način je oštetio državni proračun RH za preko 35 tisuća eura po osnovi manje prijavljenog i neplaćenog poreza na dodanu vrijednost.
 
Također ga se sumnjiči da je neistinito prikazanim podacima na podnesenim obrascima poreza na dobit trgovačkog društva za 2020. i 2021.  godinu, oštetio državni proračun RH za najmanje 10 299 eura.
 
Protiv osumnjičenog podnijeta je kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela utaja poreza ili carine te kaznenog djela krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Stranica