Kaznena djela prijevare

Slika /2024/POLICIJA/A11bljeskalica.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Zadar, nakon provedena dva kriminalistička istraživanja, protiv dvojice muškarca podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči da je u travnju ove godine na Viru, od oštećenog 45-godišnjaka primio tisuću eura te obećao kako će mu za navedeni iznos izvršiti građevinske radove na njegovom objektu u Viru, što nije učinio niti je oštećenom vratio novac u dogovorenom roku.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 37-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prijevara.

 
Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine kojeg se sumnjiči da je 15. srpnja ove godine u Zadru, po prethodnom dogovoru s 70-godišnjom oštećenom stranom državljankom, od dostavne službe preuzeo paket u kojem su se nalazili razni artikli, koje je ona naručila i platila, a potom joj paket nije predao te je držao u zabludi, negirajući preuzimanje paketa.
 
Materijalna šteta je preko 900 eura. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 54-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prijevara.

 

Stranica