Kampanja WEB HEROJ i druge preventivne aktivnosti u Srednjoj školi u Benkovcu

  • Slika /2024/PREVENCIJA/benkovac3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Srednjoj školi kneza Branimira Benkovac u utorak su se provodile aktivnosti iz kampanje WEB HEROJ - Ulovi lika s weba koji tvoje eure vreba, kampanje „Dvije djevojčice“ i kampanje „Postani policajac/policajka“

Foto: PU zadarska

Sudjelovali su učenici završnih razreda Srednje škole u Benkovcu sa stručnim suradnicima škole, a educirani su o problematici trgovanja ljudima, te o problematici kibernetičkog kriminaliteta. Edukativna predavanja bila su popraćena medijskim sadržajima i brošurama koje su dio navedenih kampanja, a policijski službenici su prezentirali primjere do sada prijavljenih slučajeva ovih vrsta kriminaliteta. Učenici su educirani o načinima samozaštite kao i o važnosti prijavljivanja policiji ako postanu žrtvom kaznenog djela te načinima prijave.

Aktivnosti su provodili policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika, policijski službenici za kibernetičku sigurnost i digitalnu forenziku, policijski službenici za organizirani kriminalitet Službe kriminalističke policije i policijski službenici Policijske postaje Benkovac - Obrovac.

Ovom prilikom učenicima i stručnim suradnicima podijeljeni su prigodni promotivni materijali iz kampanje WEB HEROJ koja se provodi kroz projekt „Jačanje kapaciteta policije za suzbijanje kibernetičkog kriminaliteta“  financiranog od strane Europske unije.

Tijekom predavanja učenici su upoznati i sa kampanjom Postani policajac/policajka, a uručene su im i prigodne brošure sa objašnjenjima što radi policajac, što mora znati budući policajac i kako nam se pridružiti.

Aktivnosti su nastavljene gostovanjem policijskih službenika Policijske uprave zadarske na Radio Benkovcu, u radijskoj emisiji Aktualac, gdje je također predstavljen preventivni projekt WEB HEROJ, kojem je cilj što većem broju građana približiti važnost znanja o pojavnim oblicima kibernetičkog kriminala, opasnostima te mjerama prevencije i zaštite.


 

Stranica