Kampanja Postani policajac/policajka i druge preventivne aktivnosti policije u osnovnim školama

  • Slika /2024/PREVENCIJA/P1230101_nova.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U osnovnim školama na području Policijske uprave zadarske povode se aktivnosti iz kampanje „Postani policajac/policajka“ i preventivne aktivnosti iz nacionalnih i lokalnih projekata usmjerenih na djecu i mlade.

Foto: PU zadarska

Proteklog tjedna aktivnosti su se provodile u Osnovnoj školi „Jurja Barakovića“ Ražanac i u Područnoj školi u Radovinu te u Osnovnoj školi u Svetom Filipu i Jakovu, a danas su se provodile u Osnovnoj školi Nikole Tesle u Gračacu.

Od  početka drugog polugodišta sa kampanjom su upoznati i učenici OŠ Petra Zoranića u Ninu, učenici Područne škole u Vrsima, kao i učenici Osnovne školi Šimuna Kožičića Benje u Zadru te u Osnovnoj školi „Stjepana Radića“ u Bibinju.

Danas, 12. ožujka tijekom provođenja aktivnosti u Osnovnoj školi u Gračacu učenici sedmih i osmih razreda su slušali predavanja iz nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“ na temu prevencija ovisnosti o alkoholu, predavanja iz lokalnog preventivnog projekta „Sigurno ponašanje djece na internetu“ i kampanje WEB HEROJ.

Učenicima je tijekom predavanja predstavljena i kampanja „Postani policajac/policajka“. Upoznati su s uvjetima koje moraju zadovoljiti kako bi se javili na natječaj odnosno postali polaznik Srednje policijske škole. Prikazani su filmovi i drugi promotivni materijali iz kampanje, a zainteresirani učenici su pozvani da sve objave vezane uz kampanju prate na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske akademije "Prvi hrvatski redarstvenik", kao i na društvenim mrežama.
Predavanja su provodili policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske u suradnji s policijskim službenicima Postaje granične policije Gračac.

S ciljem promidžbe kampanje i informiranja ciljanih skupina aktivnosti se nastavljaju provoditi i u drugim osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Grad Zadar i Zadarska županija

Stranica