Iznuda i lihvarski ugovor

Slika PU_ZD/novac02.jpg

Policijski službenici Odsjeka organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije muška osobe, koje se sumnjiči za iznudu i sklapanje lihvarskih ugovora na štetu 30-godišnjaka, svi sa zadarskog područja.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Odsjeka organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije muška osobe (u dobi od 25 i 42 godine),  koje se sumnjiči za iznudu i sklapanje lihvarskih ugovora na štetu 30-godišnjaka, svi sa zadarskog područja.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je da je oštećeni od 25-godišnjaka prije dvije godine posudio iznos od tridesetak tisuća kuna, nakon čega je višestruko preplatio dugovani iznos. Unatoč tome, 25-godišnjak mu je prijetnjama nastavio iznuđivati nepostojeći dug na ime kamata, što je 30-godišnjak naposljetku prijavio policiji.

Također je utvrđeno kako je od 42-godišnjaka prije dvije godine posudio iznos od tridesetak tisuća kuna, nakon čega je na ime duga, odnosno nesrazmjerno visoke kamate, višestruko preplatio dugovani iznos. Unatoč tome, 42-godišnjak je od njega tražio isplatu još novca, što je 30-godišnjak naposljetku prijavio policiji.

Protiv 25-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog iznude, a protiv 42-godišnjaka zbog kaznenog djela lihvarskog ugovora.



Stranica