Izazvao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od preko 3 promila

Slika /2023/POLICIJA/policija 55.jpg

Vozač je sinoć uhićen i smješten u prostorije policije, nakon čega je danas uz optužni prijedlog prepraćen na nadležni sud, a potom predan u zatvor

Foto. Ilustracija

Na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, uz optužni prijedlog zbog prometnih prekršaja danas je prepraćen 42-godišnjak, kojem je nakon saslušanja određena mjera određena mjera zadržavanja u trajanju do 7 dana te je predan u Zatvor u Zadru.
 
Naime, sinoć oko 21,30 sati u Zadru,  42-godišnjak je upravljajući osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola  i u vrijeme izrečena zabrane upravljanja u Ulici Ante Baljaka izazvao prometnu nesreću, kada je najprije vozilom sletio van kolnika na nogostup, a potom udario u dvorišna vrata kuće. U prometnoj nesreći je nastala materijalna šteta, dok ozlijeđenih osoba nije bilo.
 
Kod njega je utvrđena koncentracija alkohola od 3,51 promila, poradi čega je uhićen i smješten u prostorije policije te je danas prepraćen na nadležni sud.

Dvojica vozača sankcionirani poradi prometnih prekršaja:
             
Jučer, 22. svibnja  u 11,30 sati na D-8, policijski službenici su u Sv. Filip i Jakovu, zaustavili automobil zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 52-godišnji vozač dok mu je vozačka dozvola poništena zbog ranije prikupljenih negativnih bodova, a za vrijeme vožnje je koristio mobitel.
 
Sinoć u 22,20 sati na D-27, policijski službenici su u Kruševu prilikom kontrole prometa zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,13 promila upravljao 62-godišnji vozač.
 
Obojica vozača su prekršajno sankcionirana, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama
 

Stranica