​Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu

Slika /PU_ZD/policija05.jpg

Zbog sumnje u izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu sa smrtnom posljedicom 43-godišnji strani državljanin je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske

Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim državljaninom Belgije, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo opisano u čl.227 st.4. i 1. Kaznenog zakona - izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.
 
Naime, sumnjiči ga se da je 11. srpnja 2021.godine oko 15,30 sati u Petrčanima izazvao prometnu nesreću u kojoj je teške tjelesne ozljede opasne po život zadobila pješakinja, 36-godišnja trudnica, dvije osobe iz parkiranog vozila ( rođene 1981. i 2019.godine) lakše ozlijeđene, dok je jučer zaprimljena prijava iz OB Zadar kako je od posljedica prometne nesreće preminulo nerođeno dijete.
 
Nakon nesreće, osumnjičeni je uz uporabu sredstava prisile priveden u prostorije policije, kojom prilikom je oštetio službeno vozilo, a nad njim je u sklopu kriminalističkog istraživanja provedeno alkotestiranje i preliminarno testiranje na prisutnost opojnih droga u organizmu, dok su na mjestu nesreće policijski službenici poduzeli očevid.
 
Zbog sumnje u izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu sa smrtnom posljedicom 43-godišnji vozač je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu se podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela opisanog u čl.227. st.4. i st.1. Kaznenog zakona.

Stranica