Isključeni iz prometa zbog prometnih prekršaja

Slika /2023/POLICIJA/policija 55.jpg

Dva vozača isključena su iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a treći zbog vožnje bez položenog vozačkog ispita i odbijanja testa na droge

Foto: PU zadarska

Jučer, 07. rujna, na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru zbog vožnje pod utjecajem alkohola prepraćen je 55-godišnji vozač.

Naime, u srijedu navečer su policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac u Kruševu na dionici ceste D-27 zaustavili automobil zadarskih registracijskih oznaka, a daljnjim postupanjem kod vozača je utvrđena koncentracija alkohola od 1,82 g/kg.Vozač je smješten u prostorijama policije do otrežnjenja, te je uz optužni prijedlog prepraćen na nadležni sud.
 
 
Sinoć, 07, rujna, u 23,45 sati u Zadru, policijski službenici Policijske postaje Zadar su na Zagrebačkoj ulici zaustavili 36-godišnjaka, koji je upravljao teretnim vozilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,69 promila.
 
Nešto kasnije, noćas u 01.35 sati u Ulici 4. gardijske brigade zaustavili su automobil zadarskih registracijskih oznaka, s kojim je upravljao 45-godišnjak, a pritom nije koristio sigurnosni pojas.
Također, muškarac je odbio testiranje na droge i utvrđeno je kako je vozilom upravljao prije stjecanja prava tj. bez položenog vozačkog ispita.
 
Kako je postojala opasnost da će obojica vozača nastaviti s činjenjem prekršaja, policijski službenici su ih isključili iz prometa, te su smješteni u prostorije policije gdje je u tijeku prekršajni postupak.
 
 
 
 

Stranica