​Građani policiji predali streljivo i minskoeksplozivna sredstva

Slika /MOMT 2021/MOMT 6.jpg

Podsjećamo građane kako i dalje temeljem akcije „Manje oružja-manje tragedija“ bez ikakve kaznene ili prekršajne odgovornosti mogu policiji predati oružje te minsko-eksplozivna sredstva

Foto: Ilustracija
 
Jučer je građanka policijskim službenicima predala 2 ručne bombe te 240 komada raznog streljiva, dok je u nedjelju građanka policiji predala 279 komada raznog streljiva.
 
U oba slučaja na poziv građana su se odazvali policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu ove Policijske uprave te na siguran način preuzeli streljivo i minsko-eksplozivna sredstva.
 
Podsjećamo građane kako i dalje temeljem akcije „Manje oružja-manje tragedija“ bez ikakve kaznene ili prekršajne odgovornosti mogu policiji predati zabranjeno ili oružje bez dozvole te minsko-eksplozivna sredstva.

Stoga još jedanput apeliramo na  građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i eksploziva sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.
           
Isto tako da u slučaju pronalaska, pronađeno oružje i sredstva ne donose sami kako ne bi došlo do neželjenog aktiviranja i ozljeđivanja, već da odmah obavijeste policiju čiji će službenici izaći na teren i izuzeti opasna sredstva na siguran način.
 

Stranica