Građani iz dana u dan zadarskoj policiji predaju oružje i streljivo

Slika /MOMT 2021/MOMT 6.jpg

Samo u siječnju građani su policiji predali 17 ručnih bombi te preko tri tisuće komada streljiva razlličitog kalibra  

Foto: Ilustracija

Jučer je građanin policiji predao 230 komada raznog streljiva, a danas je građanin dragovoljno predao revolver i 8 komada streljiva. Oružje i streljivo su na siguran način preuzeli policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu.
 
Napominjemo kako su savjesni građani zadarskoj policiji u siječnju mjesecu dragovoljno predali:
  • 4 komada vatrenog oružja ( 1automatsku, 1 poluautomatsku pušku te dva pištolja),
  • 24 komada rasprskavajućeg oružja, od čega 17 ručnih bombi te 2 mine i 5 ostalih minsko-eksplozivnih sredstava,
  • 3095 komada raznog streljiva
  • i 0,7 kg eksploziva.

Ovim prilikom zahvaljujemo svim savjesnim građanima što su se pridružili akciji  te dragovoljno predali suvišno oružje i druga eksplozivna sredstva pa tako svoj dom i okruženje učinili sigurnim.

Pozivamo i ostale građane koji još uvijek čuvaju neregistrirano oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija predaju policiji.
Također molimo građane koji slučajno pronađu bilo kakvo eksplozivno sredstvo ili oružje da ga ne diraju, već odmah pozovu policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Nakon poziva na mjesto na kojem se opasno sredstvo nalazi doći će policijski službenici u civilu i na siguran način ga preuzeti.

Još jedanput podsjećamo naše sugrađane kako je u okviru akcije „Manje oružja-manje tragedija“ moguće dragovoljno predati nelegalno oružje, streljivo i sva ostala minsko-eksplozivna sredstva bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija. 
 
 
 

Stranica