Gračac: Prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom - nadopuna

Slika /2021/prometna nesreća, poginuli.jpg

Policijski službenici Policijske uprave zadarske, Postaje granične policije Gračac proveli  su očevid prometne nesreće koja se dogodila jučer u 15.05 sati na državnoj cesti D-1 kod Bruvna na području Općine Gračac  

Foto: Ilustracija 

Prema sadašnjim saznanjima, sumnja se da je do prometne nesreće došlo dok je 57-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom Audi zagrebačkih registarskih oznaka, iz smjera Udbine u smjeru Gračaca i uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila izgubio nadzor nad vozilom, prešao preko suprotnog kolničkog traka te prednjim dijelom vozila udario u kameni usjek. Tom prilikom dolazi do rotiranja vozila i udara zadnjeg dijela vozila u kamenu usjek, a potom i do prevrtanja vozila u zraku nakon čega je vozilo krovnim dijelom palo na prednji desni dio osobnog automobila Volkswagen njemačkih registarskih oznaka koje se kretalo iz suprotnog smjera i s kojim je upravljao 51-godišnji hrvatski državljanin.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 57-godišnji hrvatski državljanin, vozač osobnog vozila Audi.
Dvije putnice iz osobnog vozila Volkswagen, 46-godišnjakinja i maloljetnica, kolima Hitne medicinske pomoći su prevezene u Opću bolnicu Gospić radi pružanja liječničke pomoći, gdje je utvrđeno da su zadobile lakše tjelesne ozljede.


Radi obavljanja očevida na mjestu događaja, u vremenu od 15.05 do 18.55 sati, promet tim dijelom ceste privremeno je bio zatvoren te se odvijao obilaznim pravcima.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu naložilo je provođenje obdukcije, a policijski službenici provode daljnje izvide u cilju utvrđivanja svih okolnosti nastanka prometne nesreće.

Stranica