Dvorana PU zadarske nosi ime hrvatskog redarstvenika Borisa Čuline

  • Slika /PU_ZD/slike/sala B. Čuline1pg.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Od danas konferencijska dvorana u sjedištu Policijske uprave zadarske, u Ulici bana Josipa Jelačića, nosi ime pokojnog hrvatskog redarstvenika Borisa Čuline, kao simboličan čin zahvale i sjećanja na njegovu žrtvu

Foto: PU zadarska

Od danas konferencijska dvorana u sjedištu Policijske uprave zadarske, u Ulici bana Josipa Jelačića, nosi ime pokojnog hrvatskog redarstvenika Borisa Čuline, kao simboličan čin zahvale i sjećanja na njegovu žrtvu.
U sjećanje na poginule hrvatske redarstvenike, pripadnike Policijske uprave zadarske, koji su tijekom Domovinskog rata svoje živote hrabro položili na oltar Domovine i utkali u temelje slobodne Hrvatske, nastaviti će se  imenovanje i drugih dvorana te objekta u sklopu ove Policijske uprave po poginulim hrvatskim redarstvenicima iz redova PU zadarske.
Boris Čulina  ( 1970) je  bio je pripadnik PU zadarske od 1. srpnja 1989.g. do dana svoje pogibije. U tom razdoblju aktivno je sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske. Dana 4. listopada 1991. godine, smrtno je stradao u neprijateljskom napadu na mjesto Murvica.
Podsjetimo, Policijski centar u ulici Bana Josipa Jelačića, već nosi ime Franka Lisice - pripadnika SJP Poskoci, dok je krajem 2017.godine godine policijski centar u ulici Put Murvice u Zadru svečanim postavljanjem spomen obilježja imenovan po poginulom policijskom službeniku, pripadniku SJP Poskoci, Draganu Žuniću.
 
 

Stranica