​Dvojici vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola određena mjera zadržavanja u zatvoru

Slika /PU_ZD/auto_policija06.jpg

Jedan u Žegaru pod utjecajem alkohola od 2,95 promila, a drugi vozač u Zadru pod utjecajem alkohola od 1,61 promila izavali prometne nesreće s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija
 
U ponedjeljak, 13. prosinca 2021. godine  u 16.50 sati na ŽC 6025, 48-godišnji vozač je u Žegaru upravljajući osobnim vozilom zadarskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,95 promila izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom – slijetanje van kolnika.

Nakon liječničkog pregleda u kojem je utvrđeno kako nije zadobio ozljede, vozač je priveden  i smješten u prostorije policije te je jučer nakon povedenog kriminalističkog istraživanja uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja  iz Zakona o sigurnosti prometa ne cestama prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru.
 
Nadalje, istog dana oko 22.45 sati u Splitskoj ulici u Zadru, 46-godišnji vozač osobnog vozila zadarskih registarskih oznaka je uslijed nepoštivanja prednosti prolaska udario u drugo osobno vozilo, koje se kretalo Ulicom Domovinskog rata  nakon čega se udaljio s mjesta nesreće.

U nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a vozač je ubrzo zaustavljen kod obližnjeg parkirališta te priveden u prostorije policije.
Utvrđeno je kako je tom prilikom upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,61 promila te je uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru.
 
 
                                

Stranica