Dvojici vozača zbog počinjenih prometnih prekršaja određena mjera zadržavanja u zatvoru

Slika /2023/POLICIJA/policija 55.jpg

Vozač u Gračacu vozio pod utjecajem alkohola te kod sebe nije imao osobne dokumente, a vozačke dozvola mu je ranije oduzeta zbog prikupljenih negativnih bodova, dok se vozač u Zadru oglušio na naredbe policijskih službenika dok je vozio za vrijeme izrečene zaštitne mjere

Foto: PU zadarska

Policijski službenici Postaje granične policije Gračac, danas su na Općinski sud u Gospiću doveli 59-godišnjeg hrvatskog državljanina uz optužni prijedlog zbog utvrđenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i iz Zakona o osobnoj iskaznici. Nakon saslušanja na sudu određena mu je mjera zadržavanja u zatvoru do 18. srpnja 2024. godine, nakon čega je 59-godišnjak predan u Zatvor u Gospiću.

Naime, jučer 04. srpnja u 17.00 sati policijski službenici su tijekom nadzora prometa u Zagrebačkoj ulici u Gračacu zaustavili automobil srpskih registarskih oznaka kojim je upravljao 59-godišnjak pod vidnim utjecajem alkohola.

Provedenim alkotestiranjem, vozaču je utvrđena koncentracija od 1,96 g/kg alkohola u organizmu, kod sebe nije posjedovao osobne dokumente, dok je daljnjim provjerama utvrđeno da mu je vozačka dozvola poništena zbog ranije prikupljenih negativnih bodova.

Vozač je uhićen i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je zbog počinjenih prekršaja doveden na nadležni Općinski sud.



U Zadru je jutros na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru doveden 33-godišnji hrvatski državljanin kojeg su policijski službenici Policijske postaje Zadar zaustavili sinoć, 04. srpnja u 21.15 sati u Zadru u Ulici 112. brigade dok je upravljao automobilom zagrebačkih registarskih oznaka u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije i koji se oglušio na zvučnu i svjetlosnu signalizaciju policijskih službenika koji su ga ubrzo potom zaustavili.

Muškarac je uhićen te je uz optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja doveden na nadležni sud gdje mu je nakon saslušanja određena mjera zadržavanja u ztvoru u trajanju od 7 dana. 
 

Stranica