Dani otvorenih vrata u PU zadarskoj

Slika PU_ZD/DOV PU nasl.jpg

Foto: Ilustracija

Povodom Dana policije, 29. rujna, Policijska uprava zadarska je u vremenu od 23. do 27. rujna 2013. godine organizirala Tjedan otvorenih vrata za djecu predškolske dobi.

Tako će prostorije Policijske uprave u sjedištu i u ostale policijske postaje u našoj županiji u ovom razdoblju posjetiti preko 550 mališana.

Dolazak djece u prostorije policije je najneposredniji i najslikovitiji način da im se, prilagođeno njihovoj dobi, pokažu osnove rada i djelovanja policijskih službenika,   te da što ranije prihvate policajca kao „prijatelja-pomagača“.

Mališani iz deset zadarskih vrtića, koliko će ih ukupno obići prostorije PU zadarske u ulici Andriji Hebranga upoznali su se s radom Operativno-komunikacijskog centra, kriminalističkih tehničara, prometnom i interventnom policijom, radom policijskih službenika za prevenciju Ureda načelnika 

Uz učenje o pravilima ponašanja u cestovnom prometu, svaki od njih imao je priliku da za uspomenu ponese fotografiju na policijskom motociklu.

Rad Interventne jedinice policije, njihove prostorije za vježbanje i oprema za rad posebno su ih motivirali da i sami isprobaju rekvizite.

Bila je to prilika da se pri kraju njihova obilaska provedu aktivnosti  predviđene preventivnom kampanjom Manje oružja, manje tragedija koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s UNDP-om.

Tako im se kroz dogodovštine glavnih likova stripa brata i sestre Mirkeca i Mirne Znatiželjković (jabuka i kruška), gospođice Sigurnice (banana) i gospodina Povjerenka (grožđe) poslala poruka o opasnostima koje prijete od zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, čime su se djeca, ali i njihovi odgajatelji senzibilizirali na opasnosti koje prijete od zaostalog oružja. 

Također ih se podučilo osnovnim pravilima ponašanja u slučaju pronalaska nepoznatih i sumnjivih predmeta.

Izrazito veliki odaziv i zainteresiranost djece za rad policije dodatna je motivacija da vrata Policijske uprave zadarske budu uvijek otvorena za naše mališane.



Stranica