Dan ružičastih majica, predavanja učenicima u Zadru

  • Slika /PU_ZD/Predavanja/DRM 1-26.02.20.jpg
  • Slika

Povodom  „Dana ružičastih majica“  provedene su aktivnosti iz lokalnog preventivnog projekta „Sigurno ponašanje djece na internetu“, u okviru kojeg je  održano predavanje u OŠ „Stanovi“ u  Zadru

Foto: PU zadarska
 
Povodom  „Dana ružičastih majica“ koji se svake godine obilježava zadnje srijede u mjesecu veljači, a koji je posvećen prevenciji vršnjačkog nasilja, provedene su aktivnosti iz lokalnog preventivnog projekta „Sigurno ponašanje djece na internetu“, u okviru kojeg je  održano predavanje u OŠ „Stanovi“ u  Zadru.
Tijekom predavanja policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske educirali su učenike sedmog razreda navedene škole o nedopuštenim ponašanjima i opasnostima s kojima se mogu susresti kada koriste društvene  mreže. 
Posebna je pažnja posvećena sprječavanju svih oblika nasilja s posebnim osvrtom  na sprječavanje vršnjačkog nasilja putem modernih tehnologija tzv. Cyberbullying među djecom i mladima te na važnost prijavljivanja svake vrste nasilja.
Učenici su aktivno sudjelovali u provođenju predavanja, izlagali su svoja razmišljanja o prednostima i nedostatcima korištenja društvenih mreža.
Nositelj projekta „Sigurno ponašanje djece na internetu" je Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije.
 

Stranica