Dan otvorenih vrata u Policijskoj upravi zadarskoj

  • Slika /PU_ZD/vijesti/dan ov 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijska uprava zadarska organizirala je promotivne aktivnosti za građane usmjerene na poticanje mladih za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka za 2019./2020. godinu.

Foto: PU zadarska

Danas 20. ožujka, zajedno s Policijskom akademijom i Srednjom policijskom školom Josip Jović, Policijska uprava zadarska organizirala je promotivne aktivnosti za građane usmjerene na poticanje mladih za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka za 2019./2020. godinu.

U sklopu promotivnih aktivnosti koje su održane u maloj dvorani Sportskog centra Višnjik s početkom u 14 sati, Policijska uprava zadarska organizirala je Dan otvorenih vrata, gdje su građani mogli dobiti sve informacije kako postati policajac/policajka na info pultovima na kojima je, osim informativnih materijala, bila izložena oprema i tehnika koju policija koristi u svakodnevnom radu, te su se mogli upoznati sa svim segmentima rada i rodovima policije (temeljna, kriminalistička, prometna, granična i interventna policija, protueksplozijski odjel, prevencija).

 U 13,45 sati  u press centru dvorane Višnjik, održana je konferencija za novinare na kojoj su načelnik načelnik Policijske akademije Dubravko Novak, voditeljica Policijske škole Josip Jović Renata Odeljan te voditeljica OKC PU zadarske Sandra Poljak Jurinčić predstavnicima medija prezentirali ovu inicijativu, putem medija pozvali zainteresirane kandidate za prijave upisa te ih upoznali s uvjetima za upis u program.
Istovremeno, u maloj dvorani centra i ispred nje zainteresiranim građanima upriličene su pokazne vježbe policijskog postupanja interventne i temeljne policije, policijskih službenika protueksplozijske zaštite kao i izložba naoružanja, opreme, tehnike i vozila kojima policija raspolaže. Zanimljiv je bio i dio postava Muzeja policije.

Cilj svih ovih aktivnosti je poticanje mladih za upis u program srednjoškolskog obrazovanja, odnosno pristupanja u redove policije, ali i upoznavanje javnosti s radom policije, a kroz to i povećavanje ugleda policije, povećavanje povjerenja građana i stvaranje osjećaja sigurnosti građana.
Program je odgledalo više stotina građana, uglavnom srednjoškolaca koji su očekivano najviše pljeskali pripadnicima interventne policije nakon demonstracije njihovih vještina. Mladima je predočen i dio provjere motoričkih sposobnosti, u čemu se okušali i hrabri mladići iz publike i isprve položili tražene norme te za to bili nagrađeni prigodnim poklonima i glasnim pljeskom publike.
Nakon pokaznih vježbi posjetitelji su nastavili s razgledavanjem izložene opreme, naoružanja, vozila  te porazgovarali s policajcima koji su strpljivo odgovarali na njihova pitanja. Najviše zanimanja pokazali su za štandove s izloženim naoružanjem koje policajci koriste u svakodnevnom radu.



 

Stranica