Dan obrane grada Zadra - prisjećanje na dane ponosa i slave

  • Slika /PU_ZD/slike/a poskoci.jpg
  • Slika
Foto: PU zadarska i Arhiva Udruge SJP  Poskoci

Prisjećajući se povijesnih dana početka listopada 1991. godine, Policijska uprava zadarska svim svojim građankama i građanima čestita Dan obrane grada Zadra, dane ponosa i sjećanja. Posebno iskazujemo zahvalnost svim herojima obrane Zadra koji su domoljubljem, vjerom i hrabrošću stajali na braniku Grada i nisu dopustili da se ovaj grad pokori.

Ovo su dani kada se posebno prisjećamo svih poginulih branitelja koji su svoje živote dali za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Njihov ponos, motivacija i pobjednički zanos kojima su bili nošeni tijekom obrane od neprijatelja i danas su nam mogu biti uzor i te poticaj kako se voli Domovina.

Na ponos svih nas možemo istaknuti kako su među herojima koji su branili Zadar od neprijateljskih napada na prvoj crti obrane i heroji-policijski službenici ove Policijske uprave koji su dali nemjerljiv doprinos u stvaranju slobodne i neovisne Hrvatske.
Ti hrabri hrvatski redarstvenici u našim policijskim redovima i dalje obavljaju svoje zadaće, služe građanima te imaju važnu ulogu u očuvanju sigurnosti našeg grada, a u njihovoj policijskoj karijeri neizbrisiv trag nose dani kada su junačkim naporom u zajedništvu zaustavili neprijatelja.

Njima, hrvatskim vojnicima i svim sudionicima tih dana ponosa i slave, zahvaljujemo i čestitamo Dan obrane herojskog Zadra.

Stranica