Damir Šoša - 30. obljetnica pogibije hrvatskog redarstvenika

  • Slika /PU_ZD/poginuli Sosa Damir gaklerija.jpg
  • Slika
  • Slika

U spomen na njegovu hrabru žrtvu objekt Policijske postaje Obrovac nazvan „Centar hrvatskog redarstvenika Damire Šoše“

Foto: PU zadarska

Danas se u Policijskoj upravi zadarskoj  s posebnim pijetetom prisjećamo hrvatskog redarstvenika, koji je prije 30 godina svoj život položio kao zalog za slobodu i neovisnost Domovine.

Poginuli kolega Damir Šoša ( r. 1969) bio je pripadnik Policijske uprave zadarske u vremenu od 17. siječnja 1991. do dana svoje pogibije.
Aktivno je sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta RH, a 31.kolovoza 1991.godine  u Kruševu je teško ranjen prilikom neprijateljskog topničkog napada na to mjesto.  Od posljedica teškog ranjavanja, preminuo je 12.prosinca 1991.godine.
 
U spomen na njegovu hrabru žrtvu objekt Policijske postaje Obrovac nosi ime  - „Centar hrvatskog redarstvenika Damire Šoše“,  te je po završetku energetske obnove na objekt postavljena ploča s njegovim imenom.
 
Naime, kao čin zahvale i zalog sjećanja na poginule kolege koji su tijekom Domovinskog rata svoje živote utkali u temelje slobodne Hrvatske, objekti i dvorane u sastavu Policijske uprave zadarske nose imena poginulih hrvatskih redarstvenika, pripadnika ove Policijske uprave.
 

Stranica