Brzina i dalje najčešći prekršaj u prometu

Slika /2023/POLICIJA/policija 55.jpg

Policijski službenici su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju povećanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu

Foto: PU zadarska

Policijski službenici proteklog vikenda od 26. do 28. travnja 2024. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 206 prekršaja od čega izdvajamo:
 
  • 13 prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 
  • 80 prekršaja zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja 
  • 19 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa,
  •  5 prekršaja zbog nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježeno je i 5 prekršaja zbog upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje. U tom vremenu dogodilo se 18 prometnih nesreća u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene.

Najveća koncentracija alkohola od 1,96 promila izmjerena je kod 53-godišnjeg vozača kojeg su policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar zaustavili u petak, 26. travnja u 20.30 sati u Kukljici dok je upravljao automobilom vukovarskih registarskih oznaka.
Daljnjom kontrolom utvrđeno je kako upravlja vozilo u vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih bodova.
Vozač je uhićen i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog počinjenih prometnih prekršaja, 53-godišnjak je uz optužni prijedlog doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u  Zadru.


Na čvoru Posedarje vozio u zabranjenom smjeru

U subotu, 27. travnja 2024. godine u 19.23 sati na A-1  čvor „Posedarje“,  policijski službenici Postaje prometne policije Zadar sa službenim vozilom presretač zatekli su 54-godišnjeg državljanina Kosova kako upravlja automobilom, krećući se u zabranjenom smjeru.

Vozač je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.320,00 eura, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 mjeseca.



 

Stranica