Bježeći pred policijom prošao kroz tri crvena svjetla na semaforima

Slika /PU_ZD/slike/auto policijski 01.jpg

Policijski službenici su upozoravali vozača svjetlosnim i zvučnim signalima da se zaustavi, na što se vozač Alfe oglušio te nastavio vožnju gradskim ulicama,  ne zaustavljajući se na crvena svjetlo na semaforima

Foto: Ilustracija

U subotu navečer nešto prije ponoći u Zadru, policijski službenici Postaje prometne policije su prilikom kontrole prometa službenim vozilom – presretač, u ulici Ivana Mažuranića uočili osobno vozilo Alfa Romeo, zadarskih registracijskih oznaka, a kada je vozač uočio policiju nastavio je vožnju i kroz crveno svjetlo na semaforu prošao u ulicu Josipa Jurja Strossmayera.
Policijski službenici su upozoravali vozača svjetlosnim i zvučnim signalima da se zaustavi, na što se vozač oglušio te nastavio vožnju prema raskrižju s ulicom Stjepana Radića, gdje je ne zaustavljajući kroz crveno svjetlo na semaforu skrenuo u ulicu Josipa Bana Jelačića.
Potom je nastavio vožnju dalje do raskrižja s ulicom dr. Franje Tuđmana, gdje ponovno kroz crveno svjetlo prolazi prema ulici Put Murata, da bi se zaustavio na obližnjem parkiralištu i pobjegao iz vozila.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je Alfa Rome-om upravljao 18-godišnjak, koji je uz optužni prijedlog zbog više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama jučer priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru. 

Proteklog vikenda ( 24.– 26. travnja), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 594 vozila i vozača, a poduzeli su 170 represivnih mjera.
  • alkotestirana su 192 vozača, od kojih je njih 5 bilo pod utjecajem alkohola
  • 3 vozača su zatečena bez položenog vozačkog ispita
  • 3 vozilabez tehničkog pregleda i registracije
  • 35 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine
  • 1 vozač je prošao kroz crveno svjetlo
  • 5 vozača je nepropisno pretjecalo
  • 2 su vozila jednosmjernom ulicom
  • 38 vozačaje vozilo bez zaštitnog pojasa
  • 24 vozača je koristilo mobitel
  • 25 vozača nije poštivalo prometni znak
 
Iz prometa je isključeno 8 vozača i 3 vozila.
 
U tom se vremenu dogodilo 8 prometnih nesreća, u kojima su 3 osobe teže, a jedna lakše ozlijeđena.
           
U subotu navečer oko 21,15 sati,  na izlazu s autoceste  A1 - Zadar 2, policijski službenici su na kontrolno-blokadnom punktu zaustavili 53-godišnjeg vozača, koji je upravljao Opel-om (ŠI), pod utjecajem alkohola od 1,32 promila, što je najviša koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa tijekom vikenda.
Vozač je isključen iz prometa, smješten u prostorije policije do otrežnjenja te se protiv istog podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
      

Stranica