Biciklijada "Od Branimira do Branimira"

Slika PU_ZD/biciklijada nas.jpg

      Foto: PU zadarska    

     07. travnja 2013. Godine, od 12,00 do 16,00 sati u organizaciji Zadarske županije,održana je tradicionalna revijalna vožnja biciklima pod nazivom "od Branimira do Branimira" na dionici Zadar - Nin – Zadar u kojoj je sudjelovalo 500 biciklista.

               U sklopu navedenog,policijski službenici ove Policijske uprave na parkirališnom prostoru "Branimir" u gradu Ninu izvršili su postavljanje jednog štanda na kojem se vršila podjela prigodnog promidžbenog materijala namijenjenoj navedenoj kategoriji sudionika u prometu,te je isto potkrijepljeno sa većim brojem fotografija.

               Cilj ove biciklijade bio je da se kroz promidžbeni materijala i letke ukaže na problematiku i sigurno prometovanje bicikla kao prometnog sredstva u prometu,te na negativne trendove stradavanja najranjivijihsudionika u prometu, vozača bicikla u prometnim nesrećama, zatim na potrebu tolerantnijeg pristupa i ponašanja kao i na povećani oprez prilikom upravljanja biciklom u prometu.

             Isto tako, ukazano je daznatan broj biciklista koristi tehničke neispravne bicikle,bez potrebne opreme za osvjetljavanje i označavanje vozila,a prilikom vožnje namjernim i grubim kršenjem prometnih propisa dovode u opasnost sebe i ostale sudionike u prometu.Prvenstveno se misli na vožnju pod utjecajem alkohola,kretanje kolnikom u zabranjenom smjeru,vožnju po prometnim površinama namijenjenim isključivo za kretanje pješaka (pješačke zone)i sl.

             Za ovu prigodu policijski službenici su pripremili i uručili posebne poklone za najstarijeg i najmlađeg sudionika koji su uspjeli odvoziti u cijelosti  dionicu od Zadra do Nina te su izvukli dobitnika nagrade jednog vrlo vrijednog bicikla.  

           Nakon ove vožnje održana je i profesionalna biciklistička utrka pod nazivom "Prvenstvo Dalmacije 2013."  od 13,15 do 14,45 sati na relaciji Nin-Vrsi-Ljubač-Ražanac-Poljica-Nin u organizaciji biciklističkog kluba Zadar koja se bodovala za prvenstvo Hrvatske.  



Stranica