Alkotestiranjem im utvrđeno 2,48 i 1,84 promila

Slika /2023/POLICIJA/95.jpg

Policija zaustavila dva vozača pod utjecajem alkohola, a iz prometa isključen i 23-godišnjak bez položenog vozačkog ispita

U četvrtak, 11. srpnja u 14.45 sati u mjestu Bila Vlaka policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac zaustavili su teretni automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 23-godišnji hrvatski državljanin prije stjecanja prava na upravljanje. 
Muškarac je isključen iz prometa i uhićen. Uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 7 dana. 

Uz optužni prijedlog zbog prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, na nadležni sud u Zadru doveden je danas i 31-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine kojeg su u petak, 12. srpnja u 16 sati tijekom kontrole prometa u mjestu Muline na Ugljanu zaustavili policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar dok je upravljao automobilom stranih registarskih oznaka, pod utjecaja alkohola od 2,48 g/kg, nakon čega je uhićen i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Također, zbog utvrđenog prekršaja iz Zakona o strancima, 31-godišnjak je prekršajno sankcioniran.

U petak, 12. srpnja oko 14.40 sati na državnoj cesti DC-27 došlo je do prometne nesreće dok je 50-godišnjak upravljao kombi vozilom šibenskih registarskih oznaka iz pravca Benkovca prema Stankovcima te se nepropisno kretao kolnikom nepridržavajući se sredine obilježene prometne trake uslijed čega prelazi na suprotnu prometnu traku i silazi van kolnika gdje se zaustavlja. Vozač je lakše ozlijeđen. Alkotesiranjem utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,84 promila.
Protiv vozač slijedi optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prometnih prekršaja.

 



Stranica