Aktivnosti policije u prometu tijekom vikenda

Slika /PU_ZD/slike/policija automobil.jpg

Proteklog vikenda ( 19. -21. ožujka 2021. godine), policijski službenici Policijske uprave zadarske tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali su 551 vozila i vozača, a poduzeli su 163 represivnih mjera

Foto: Ilustracija

Alkotestirano je 131 vozač, od kojih je 18 bilo pod utjecajem alkohola,
- 57 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine,
- 12 vozača je nepropisno koristilo mobitel za vrijeme vožnje,
-  5 vozača je vozilo bez zaštitnog pojasa,
- 4 vozača prije stjecanja prava na upravljanje,
- 2 vozača su upravljala za vrijeme zabrane,
- 5 vozila bez tehničkog pregleda i registracije,
- 4 vozila bez osiguranja,
- 14 vozača nije poštivalo prometni znak.

Iz prometa je isključeno 26 vozača i 5 vozila.

U tom se vremenu dogodilo 7 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba lakše i jedna osoba teže ozlijeđena.

Vožnja pod utjecajem alkohola

U nedjelju, 21. ožujka u 00.10 sati u Ulici Put Pudarice u Zadru, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili 50-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom Mercedes zadarskih registarskih oznaka i pod utjecajem alkohola od 2,68 promila, a što je najveća koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa tijekom vikenda.

Vozač je smješten u službene prostorije policije do otrježnjenja nakon čega je prekršajno sankcioniran zbog počinjenog prekršaja  iz čl. 199. st. 2.  Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nedozvoljena brzina
 
 U subotu, 20. ožujka u 14.52 sati na A-1, u tunelu sv. Rok policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom „presretač“ snimili 57-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao osobnim vozilom BMW, nedopuštenom brzinom od 159 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 100 km/h.
Vozaču je na izdano Izvješće o počinjenom prekršaju uz kaznu od 2.000,00 kn.

Kaznena djela u prometu

Policijski službenici Policijske postaje Obrovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za krivotvorenje isprava.
Naime, u petak, 19. ožujka u Jasenicama policijski službenici su u prometu zaustavili osobno vozilo Deawoo s kojim je upravljao 45-godišnjak, a na kojem vozilu su se nalazile nepripadajuće registarske oznake (ZD).
           
Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za krivotvorenje isprava.
U nedjelju, 21. ožujka u večernjim satima u Zagrebačkoj ulici u Zadru  policijski službenici su u prometu zaustavili osobno vozilo Volkswagen kojim je upravljao 25-godišnjak, a na kojem vozilu su se nalazile nepripadajuće registarske oznake (ZD).
 
Nakon provedenih kriminalističkih istraživanja protiv obojice državnom odvjetništvu podnesene su kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenja isprava.




 

Stranica