Aktivnosti policije na moru

Slika /PU_ZD/slike/pomorska 1 admin.jpg

Policija poziva nautičare i kupače da vode računa o sigurnosti na moru te nautičare ​podsjeća da je glisiranje dozvoljeno samo na udaljenosti većoj od 300 metara od obale

Foto: PU zadarska

Poduzimajući mjere u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti na moru, pomorski policajci su na području zadarskog akvatorija posljednjih dana sankcionirali 16 osoba koje su plovilima nepropisno glisirali na udaljenosti manje od 300 metara od obale.

Radi počinjenja prekršaja iz Pomorskog zakonika, prekršiteljima su naplaćene novčane kazne u iznosu od 132,72 eura uz 13,27 eura sudskih troškova.

Iz ostalih zakona, od početka ove godine utvrđeno je i 17 prekršaja zbog neposjedovanja police obveznog osiguranja plovila.

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar će i u narednom periodu provoditi pojačan nadzor na moru, te ovim putem podsjećamo građane i turiste da gliseri mogu glisirati samo na udaljenosti većoj od 300 metara od obale te ih pozivamo da se radi zaštite kupača i ronioca pridržavaju te odredbe.

Isto tako, kupače upozoravamo da ne plivaju na udaljenosti većoj od 100 metara od obale te na prostorima koji predstavljaju plovni put.


Savjetujemo :
-  nautičare da se pridržavaju propisa kojima je reguliran promet na moru radi svoje osobne i sigurnosti drugih osoba,
-  kupače da paze na svoju sigurnost, plivaju do mjesta koja su označena plutačama, odnosno ne plivaju na udaljenosti većoj od sto metara od obale.

 Podsjećamo i ronioce na obvezu propisnog označavanja mjesta na kojem rone.

 

 Stranica