Akcija "Zdrav za pet"

Slika PU_ZD/zdrav nasl.JPG

Foto: PU zadarska

Danas, od 10 do 12 sati, u sklopu zajedničkog projekta Ministarstva unutarnjih poslova, zdravstva i zaštite okoliša „Zdrav za pet“, u organizaciji Policijske uprave zadarske, Zadarske županije i Zavoda za javno zdravstvo, održana je akcija čišćenja podmorja koja je započela na „Pozdravu suncu“ na Istarskoj obali, a nastavila se Obalom kralja Petra Krešimira IV sve do gradske plaže Kolovare.

U akciji su sudjelovali ronioci IJP PU zadarske, te ronioci ronilačkih klubova „S. Roko“ Bibinje i „Zadar“, ronilačkog centra „Zadar-sub“ d.o.o. i Arheološkog muzeja Zadar. Izvađeni otpad iz mora prenosili su srednjoškolci obrtničke škole „Gojka Matuline“, Ekonomske, birotehničke i trgovačke škole Zadar, te gimnazija „Franje Petrića“ i „Vladimira Nazora“, koji su ga odlagali u kontejnere koje su na nekoliko lokacija postavili djelatnici „Čistoće“.           

Učenici 8-ih razreda osnovnih škola „Franka Lisice“ iz Polače, „Šime Budinića“ iz Zadra, O.Š. Biograd, „Šimuna Kožičića Benje“ iz Zadra i O.Š. Privlaka su na gradskoj plaži Kolovare čistili zelene površine, a osim njih sudjelovali su i članovi eko-udruge "Eko Zadar", eko grupe srednje škole "Franje Petrića" i udruge "Nada".

Na Gradskoj plaži Kolovare postavljen je štand s opremom za ispitivanje alkoholiziranosti vozača, službeno vozilo BMW tzv. „presretač“, policijski motocikl, štand s promotivnim materijalima projekta „Zdrav za 5“, kao i štand Zavoda za javno zdravstvo, a vodiči službenih pasa izveli su kratke prezentacije njihovog rada.  



Stranica