Akcija "Sigurno i vješto u prometu"

Slika PU_ZD/sigurno u prometu nas.JPG

Foto: PU zadarska

Dana 06. rujna 2013. godine u vremenu od 09,00 do 12,00 sati u organizaciji Hrvatskog autokluba Zadar u sklopu „Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa“ na Poljani Pape Ivana Pavla II. U Zadru održana je odgojno-preventivna akcija „Sigurno i vješto u prometu“.

            Akcija je vezana uz početak školske godine i namijenjena je djeci u dobi od tri do osam godina i njihovim roditeljima. Njome se želi senzibilizirati javnost, a osobito vozači, na povećani oprez u prometu jer se početkom rujna u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu i po prvi put samostalno sudjeluju prometu.

            U sklopu navedenog policijski službenici PU Zadarske, Odjela za sigurnost cestovnog prometa, te Postaje prometne policije Zadar udružili su snage sa HAK-om, te su postavili policijski štand sa promotivnim materijalima i poklonima za zadarske mališane ali i letke namijenjene starijim sudionicima u prometu. Također priliku su iskoristili za druženje i fotografiranje sa mališanima uz animaciju istih u sigurnost i prevenciju cestovnog prometa, dok im je HAK pripremio poligon gdje su mogli pokazati svoje vještine u vožnji bicikala.



Stranica