Akcija "Manje oružja, manje tragedija" se nastavlja

Slika PU_ZD/izbaci uljeza 1.jpg

U okviru nacionalne preventivne kampanje „Manje oružja manje tragedija“, koju provodi MUP RH u suradnji s UNDP-om, u organizaciji PU zadarske i D.V. Zvončić“, Poličnik, dana 01. listopada 2013. godine, u područnom vrtiću Murvica – Briševo, održana je interaktivna radionica sa djecom predškolske dobi.

Foto: PU zadarska

U okviru nacionalne preventivne kampanje „Manje oružja manje tragedija“, koju provodi MUP RH u suradnji s UNDP-om, u organizaciji PU zadarske i D.V. Zvončić“, Poličnik, dana 01. listopada 2013. godine,  u područnom vrtiću Murvica – Briševo, održana je interaktivna radionica sa djecom predškolske dobi.

Tijekom  interaktivne radionice policijski službenici za prevenciju prikazali su strip sa glavnim junacima bratom i sestrom Mirkecom i Mirnicom Znatiželjković, koji kroz svoju igru i svakodnevna događanja šalju djeci poruke o opasnostima od zaostalih minsko - eksplozivnih sredstava.

            Djeca su u nazočnosti svojih odgojiteljica educirana o opasnostima od ostavljenih i odbačenih minsko-eksplozivnih sredstava i oružja te im je savjetovano kako postupiti ukoliko takve predmete pronađu u prirodi.

            Djeca i odgojiteljice su zamoljeni da prenesu svojim roditeljima i prijateljima da je bilo kakvo oružje ili minsko-eksplozivno sredstvo  opasno držati u kući, da je na taj način ugrožena sigurnost svih ukućana, a posebno njihove djece.

Isto tako da prenesu svojim roditeljima da je moguće dragovoljno predati, bez vremenskog ograničenja, zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu, a da se zbog dragovoljne  predaje protiv građana ne podnosi prekršajni niti kazneni postupak.

            Kako bi djeci približili rad policije u radionici su sudjelovali i pripadnici Interventne policije PU zadarske koji su prezentirali osnove rada policijskih službenika  kako bi najmlađi sto ranije prihvatili policajca kao prijatelja-pomagača. 

            Djeca su nakon prikazanog stripa o Mirkecu i Mirnici, crtala doživljaje ovih likova te na taj način poslala svoju poruku o opasnostima posjedovanja oružja kako i o opasnostima koje prijete od zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, odnosno  o  načinima postupanja u takvim situacijama.



Stranica